Ikke kategoriseret

Hvad kan du strikke i håndfarvet garn?

Gå på opdagelse i de vidunderlige projekter, som du kan strikke i håndfarvet garn fra MumiLumi. Alle opskrifterne herunder er enten MumiLumis egne eller fra kendte designere. Tjek altid designerens egen materiale-angivelse og husk, at du kan omregne garnforbrug på denne side.

Lav altid en strikkeprøve, inden du går i gang, så du er sikker på, at du rammer den korrekte strikkefasthed.

Sommerbluser & veste

Anna Sofies Vest er den smukkeste, blødeste vest i håndfarvet garn i to alpaca-kvaliteter. Se de mange lækre strikkekits.

Anna Sofies Vest
Anna Sofies Vest

Den lækreste vest efter gratis opskrift fra Drops (Diamond Sky) – men i håndfarvet alpaca-uld-silke-blanding fra MumiLumi. Der er freestylet lidt med længden, og strukturmønster i øverste del er udeladt – men det kan man jo gøre, som man vil. Der er brugt 3 fed á 100 gram til en str. M – og der er lagt lidt til i længden.

Vest i Alpaca-Uld-Silke
Vest i Alpaca-Uld-Silke

Herunder ses en håndfarvet udgave af Magnolia-blusen. Designet er fra Englegarn, og garnet er silkemerino DK i farven Fru Pigalopps Make-up fra MumiLumi. Forbrug til str. 40 er knap 400 gram.

Magnoliabluse
Magnoliabluse

Den smukke Saxonslipovermysize er designet af Karen fra Twisted Knitwear og er som skabt til at strikke i håndfarvet garn. Her ses den i en tråd Økologisk Merinould og en tråd Silkemohair. Til brystmål 97-102 cm (ca. str. 40) går der 3 fed økologisk merino á 100 gram samt 3 fed silkemohair á 20 gram. Se strikkekits her.

Kategori øko-uld
Saxon Slipover strikkekits

Så bliver det ikke meget smukkere. Den fineste Riptide Blouse af Popknit strikket i Merinould (fine) og silkemohair . Forbrug er ca. 250 gram merinould og 100 gram silkemohair til en størrelse L.

Riptide Blouse
Riptide Blouse

Den smukke Formation Vest herunder har Popknit skrevet opskriften på. 

Denne her er strikket i Økologisk Merinould med en følgetråd i Silkemohair.

Formation Vest i Økologisk merino og silkemohair
Formation Vest i Økologisk merino og silkemohair

Se Kumulus-tee fra Petitknit herunder, – skønne ser de ud i hver deres håndfarvede udgave med Silkemerino Fine 

Kumulus Tee - i silkemerino fine
Kumulus-tee (PetitKnit) i silkemerino fine

Se den fine Vigsøtop fra Susie Haumann – den er strikket i Merinould (fine)

Vigsøtop i ren merinould
Vigsøtop i ren merinould

En lækker blød sag halvt silke/ halvt merino – nemlig Silkemerino (fine)

Den hedder Springwavestee og designet står Skovcreations for.

Silkemerino fine
Silkemerino fine

Huer & vanter

Den smukke Saga-hue herunder er hurtigt strikket i en tråd silkemerino DK og en tråd silkemohair. Opskriften er fra MumiLumi. Du kan også få den som strikkekit.  Forbrug er 100 gram silkemerino (DK) eller økologisk merino og 20 gram silkemohair. Se også strikkekits til Saga-sættet – med hue og fingerløse vanter.

Strikkeopskrift hue - Sagahue
Saga-huen
Saga-strikkekit
Strikkekits Saga-sæt
Strikkekits Saga-sæt
Saga-strikkekit

Strik et par Mumivanter til vinter. Det er lækkert, hurtigt og nemt. Strikkes i én tråd silkemerino DK og en tråd silkemohair. Opskriften er fra MumiLumi.

Mumi-vanter

Sweatre & cardigans

Vaffelsweater, designet af Knitting for Olive, gør sig umanerlig godt i en luksusudgave med håndfarvet Suri Alpaca-Silke og Alpaca-Silke-Cashmere. Blusen er let og engleblød. Særligt hvis du ikke bryder dig om silkemohair, så prøv at erstatte det med Suri Alpaca-Silke, som gir samme fluffy fornemmelse, men uden det mindste “krads”… Til denne str. L (som er forlænget) blev der brugt 2 fed á 100 gram af Alpaca-Silke-Cashmere og 3 fed á 50 gram af Suri Alpaca-Silke.

Vaffelsweater
Vaffelsweater

Herunder ser du den smukkeste, sølvfarvede Novice sweater fra Petitknit, som er strikket i en tråd Silkemerino DK og en tråd Silkemohair.   

Novice-sweater i Silkemerino DK og silkemohair
Novice-sweater i Silkemerino DK og silkemohair

Se de skønne, bløde mohairtrøjer, strikket i Mega Mohair efter opskrift fra Trine Bendix. Find de nemme opskrifter hos Triben65 på Instagram. Til mange af opskrifterne skal du kun bruge 2-3 fed (200-300 gram) Mega Mohair.

Kid fluff
Kid Fluff

Herunder ser du den fineste cardigan strikket i Silkemerino DK uden følgetråd.

Cardigan i Silkemerino DK
Cardigan i Silkemerino DK

Til børn

Ivars Lille Vest er den sødeste vest strikket i perlerib i økologisk uld. Den er nem at strikke, men har stadig fine detaljer og lukkes med en knap øverst på den ene skulder. Den fås som strikkekit i flere farver. Og garnet kan du også få både i 50 grams og 100 grams fed.

Opskriften findes her.

Herunder ses Ivar i sin lille, sarte grønne vest  – samt en skøn, rød udgave – med en nissehue (opskrift fra Stoffknitting) og freestyled butterfly. 

Ivars Lille Vest
Ivars Lille Vest
Ivars Lille Vest

Lille dejlige Klara i Dagmars Bluse fra Petitknit. Her er blusen strikket i håndfarvet, superwash merinould (fine) fra MumiLumi.

Dagmars Bluse
Dagmars Bluse
Dagmars Bluse

Så fin! DÖGG trøje fra Stroff Knitting i str. 6-12 mdr. strikket i Merinould (DK) i farven Kiwi. En superblød og meget børnevenlig uldgarn i en cute farve. Kan også strikkes i kvaliteten Merino One (DK)

Dögg trøje
Dögg trøje

Her er mere ultrablødt babystrik i silkemerino – Ellens Hentesæt fra Petitknit

Den sødeste lille Agern Romper fra Jordemoderstrik ser du herunder i Merinould (fine)

Agern Romper i Ren Merinould

4 Comments

 • Mette Bak Nielsen

  Hej Mumilumi
  Jeg vil gerne strikke riptide blusen og mangler kun mohairen. Vil gerne bruge blush men der er kun 4 fed tilbage. Skal bruge 5. Farver du det igen og vil du ramme samme farve

  • Helle

   Hej Mette – jeg vil hellere farve 100 gram til dig, så er du mere sikker på ens indfarvning. Med håndfarvet garn er der jo ikke helt samme garanti for ensfarvning som med industrielt indfarvet garn. Jeg kan lave 2 x 50 gram Blush til dig i weekenden, hvis du er interesseret? mvh Helle

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vi bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du brug af cookies. 

Select your currency
DKK Dansk krone
EUR Euro
0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomRetur til shoppen