Logo MumiLumi

Gå på opdagelse i de vidunderlige projekter, som du kan strikke i håndfarvet garn fra MumiLumi. Alle opskrifterne herunder er enten MumiLumis egne eller fra kendte designere. Tjek altid designerens egen materiale-angivelse og husk, at du kan omregne garnforbrug på denne side.

Lav altid en strikkeprøve, inden du går i gang, så du er sikker på, at du rammer den korrekte strikkefasthed.

Sommerbluser & veste

Er du til lækre, bløde mohairtrøjer, så find opskriften på Knitsbybendix og køb dit håndfarvede yndlingsgarn her hos MumiLumi. Herunder ser du Bellissimo, strikket i Mega Mohair og Silkemerino.

Tjek de lækre strikkekits her.

Garnkits Megamohair og Silkemerino
Megamohair og silkemerino
Mega Mohair - Van Goghs Solsikker
Mega mohair og silkemerino

Anna Sofies Vest er den smukkeste, blødeste vest i håndfarvet garn i to alpaca-kvaliteter. Se de mange lækre strikkekits.

Anna Sofies Vest
Anna Sofies Vest

Den lækreste vest efter gratis opskrift fra Drops (Diamond Sky) – men i håndfarvet alpaca-uld-silke-blanding fra MumiLumi. Der er freestylet lidt med længden, og strukturmønster i øverste del er udeladt – men det kan man jo gøre, som man vil. Der er brugt 3 fed á 100 gram til en str. M – og der er lagt lidt til i længden.

Vest i Alpaca-Uld-Silke
Vest i Alpaca-Uld-Silke

Herunder ses en håndfarvet udgave af Magnolia-blusen. Designet er fra Englegarn, og garnet er silkemerino DK i farven Fru Pigalopps Make-up fra MumiLumi. Forbrug til str. 40 er knap 400 gram.

Magnoliabluse
Magnoliabluse

Den smukke Saxonslipovermysize er designet af Karen fra Twisted Knitwear og er som skabt til at strikke i håndfarvet garn. Her ses den i en tråd Økologisk Merinould og en tråd Silkemohair. Til brystmål 97-102 cm (ca. str. 40) går der 3 fed økologisk merino á 100 gram samt 3 fed silkemohair á 20 gram. 

Så bliver det ikke meget smukkere. Den fineste Riptide Blouse af Popknit strikket i Merinould (fine) og silkemohair . Forbrug er ca. 250 gram merinould og 100 gram silkemohair til en størrelse L.

Riptide Blouse
Riptide Blouse

Den smukke Formation Vest herunder har Popknit skrevet opskriften på. 

Denne her er strikket i Økologisk Merinould med en følgetråd i Silkemohair.

Formation vest i Økologisk merino
Formation Vest i Økologisk merino og silkemohair
Formation vest i Økologisk merino
Formation Vest i Økologisk merino og silkemohair

Se Kumulus-tee fra Petitknit herunder, – skønne ser de ud i hver deres håndfarvede udgave med Silkemerino Fine 

Kumulus Tee - i silkemerino fine
Kumulus-tee (PetitKnit) i silkemerino fine

Se den fine Vigsøtop fra Susie Haumann – den er strikket i Merinould (fine)

Vigsøtop i ren merinould
Vigsøtop i ren merinould

En lækker blød sag halvt silke/ halvt merino – nemlig Silkemerino (fine)

Den hedder Springwavestee og designet står Skovcreations for.

Silkemerino fine
Silkemerino fine

Huer & vanter

Northern Lights Neck Wrap er en vamset og superblød mellemting mellem en halsedisse og et halstørklæde. Den er let at style, og du svøber den rundt om halsen, hvor den holdes fast med en tryklås og enten en hornnål eller en knap. Den strikkes i patentstrik i økologisk merinould og ren alpaca-uld. Den har det helt rigtige mix af garnkvaliteter, så selv om den er superblød, kan den alligevel holde sin struktur.

Northern Lights Neck Wrap
Northern Lights Neck Wrap

Winter Hood –  en lodden, blød balaclava med antydningen af en strudhætte på baghovedet. Strikkes i to kvaliteter håndfarvet garn på tykke pinde – eller anden garn, der matcher strikkefastheden.

Winter Hood
Winter Hood

Den smukke Saga-hue herunder er hurtigt strikket i en tråd silkemerino DK og en tråd silkemohair. Opskriften er fra MumiLumi. Du kan også få den som strikkekit.  Forbrug er 100 gram silkemerino (DK) eller økologisk merino og 20 gram silkemohair. Se også strikkekits til Saga-sættet – med hue og fingerløse vanter.

Strikkeopskrift hue - Sagahue
Saga-huen
Saga-strikkekit
Håndfarvet garn
Strikkekits Saga-sæt
Saga-strikkekit

Strik et par Mumivanter til vinter. Det er lækkert, hurtigt og nemt. Strikkes i én tråd silkemerino DK og en tråd silkemohair. Opskriften er fra MumiLumi.

Mumi-vanter
Mumi-vanter rød

Sweatre & cardigans

Vaffelsweater, designet af Knitting for Olive, gør sig umanerlig godt i en luksusudgave med håndfarvet Suri Alpaca-Silke og Alpaca-Silke-Cashmere. Blusen er let og engleblød. Særligt hvis du ikke bryder dig om silkemohair, så prøv at erstatte det med Suri Alpaca-Silke, som gir samme fluffy fornemmelse, men uden det mindste “krads”… Til denne str. L (som er forlænget) blev der brugt 2 fed á 100 gram af Alpaca-Silke-Cashmere og 3 fed á 50 gram af Suri Alpaca-Silke.

Vaffelsweater
Vaffelsweater

Herunder ser du den smukkeste, sølvfarvede Novice sweater fra Petitknit, som er strikket i en tråd Silkemerino DK og en tråd Silkemohair.   

Novice-sweater i Silkemerino DK og silkemohair
Novice-sweater i Silkemerino DK og silkemohair

Se de skønne, bløde mohairtrøjer, strikket i Mega Mohair efter opskrift fra Trine Bendix. Find de nemme opskrifter hos Knits by Bendix. Til mange af opskrifterne skal du kun bruge 2-3 fed (200-300 gram) Mega Mohair.

Kid fluff
Kid Fluff

Herunder ser du den fineste cardigan strikket i Silkemerino DK uden følgetråd.

Cardigan i Silkemerino DK
Cardigan i Silkemerino DK

Til børn

Ivars Lille Vest er den sødeste babyvest str. 4 -20 mdr. Strikkes i perlerib i økologisk uld. Den er nem at strikke, men har stadig fine detaljer og lukkes med en knap øverst på den ene skulder. Den fås som strikkekit i flere farver. Og garnet kan du også få både i 50 grams og 100 grams fed.

Opskriften findes her.

Herunder ses Ivar i sin lille, sarte grønne vest  – samt en skøn, rød udgave – med en nissehue (opskrift fra Stoffknitting) og freestyled butterfly. 

Ivars Lille Vest
Ivars Lille Vest
Ivars Lille Vest
image1

Ivars Vest str. 2-7 år – denne version er uden knap, men stadig perlerib og med god pasform. Nem opskrift som du også kan variere med økologisk merinould fra Englegarn.

Ivars Vest 2-7 år
Ivars Vest

Lille dejlige Klara i Dagmars Bluse fra Petitknit. Her er blusen strikket i håndfarvet, superwash merinould (fine) fra MumiLumi.

Dagmars Bluse
IMG_1293
Dagmars Bluse
Dagmars Bluse

Så fin! DÖGG trøje fra Stroff Knitting i str. 6-12 mdr. strikket i Merinould (DK) i farven Kiwi. En superblød og meget børnevenlig uldgarn i en cute farve. Kan også strikkes i kvaliteten Merino One (DK)

Dögg trøje
Dögg trøje

Her er mere ultrablødt babystrik i silkemerino – Ellens Hentesæt fra Petitknit

IMG_0920
IMG_0916

Den sødeste lille Agern Romper fra Jordemoderstrik ser du herunder i Merinould (fine)

Agern Romper i Ren Merinould
Agern romber

2 reaktioner

  1. Hvor er dine garner flotte, jeg tror du bliver et dyrt bekendtskab, tak for kigget
    Mvh Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *